WONODDS

20 Eylül 2010 Pazartesi

No Limit Flop Sonrası İnsiyatifin Rakipte Olduğu Zaman Oyun 6.Bölüm


Orta Güçteki Tamamlanmış Eller

Bunlar oynanancak en zor ellerdir. Bir eliniz var ve bırakmak istemiyorsunuz, fakat bir aksiyon başlatmak içinde çok iyi bir el değil.

Belkide en iyi ele sahipsiniz, fakat öğrenmek biraz pahalıya patlıyabilir. Unutmamanız gereken bir kural var. Büyük potlar büyük eller içindir. Küçük potlar ise küçük eller için...

Orta ellerde yani üst per veya orta per gibi ellerde amacınız potu büyütmeden showdown' a gitmek olmalı. Yani en ucuz yoldan showdown ' a gitmelisiniz. En dikkat etmeniz gereken Pot kontrolüdür. Eğer rakibiniz agresiflik gösterirse elinizi atmanız çoğu zaman en doğru oyundur.

Diğer problem ise elinizin ne durumda olduğunu bilememeniz. Hatta öndeyken, rakibiniz hala çıkış kağıtları olabilir ve turn, river'da bunları yakalayabilir.

Eğer Rakibe Karşı Pozisyon Sahibi iseniz...

Eğer agresör ve bir rakipten fazla kişi var ise, elinizi atmanızın bir sakıncası yok.
Zaten nedenini biliyorsunuz: Eğer bir elde fazla rakip varsa contibet pekte blöf sayılmaz. Eğer Agresör flop öncesi artımış ve 3 kişiye karşı contibet yapıyorsa gerçekten güçlü bir eli vardır.

Agresör'le başbaşa kalmakta çok şey değiştirmeyecektir. Genelde contibet'e düşün. Önde olduğunuzda bile rakibinizin sizi yakalaması muhtemeldir. Ve showdown'a gitmeniz hiçte ucuz olmayacaktır.

Unutmayın önpozisyonlardan gelen her raise güçlü bir eli ifade eder. En iyisi rakibinize inanın ve elinizi atın.

Eğer orta veya son pozisyondan bir artış varsa, bu sefer gerçekten şansınız var demektir. Doğru Board'larda contibeti görebilirsiniz. Eğer turn' de de artırırsa artık yoldan çekilmenin vakti gelmiş demektir. Kesinlikle blöf yapmıyordur.
Hatta direk flopta artırabilirsiniz rakibinizi eğer 3. bir artış yaparsa rakibiniz artık yıkıldığınızı bilin ve elinizi atın.

Eğer artırırsanız ve görürse dikkatli oynayın. Eğer turn' de artırırsa en iyi yol elinizi atmaktır. Eğer çek ederse en mantıklısı çek etmektir. Eğer zaten flopta sizin artırdığınız gördüyse büyük ihtimal sizden iyi bir eli vardır.

Eğer board olasılık doluysa daha farklı oynanmalıdır. Eğer tek rakibe karşıysanız flobu artırın. Amacınız eli o anda kazanmak. Eğer rakibiniz düşmediyse toparlanın. Ya bedava showdown'a gidin eğer gidemesseniz elinizi atın.

Agresör'e karşı Pozisyon dışında kaldıysanız

Burda insiyatifi elinize alın ve pozisyon dışından donk bet yapın hatta Birkaç rakibe karşı bile olsa. Bu elinizin ne durumda olduğunu anlamanız için önemli. Bu yaptığınız artış sizin fold etmeniz için bir ipucu olacaktır unutmayın. Eğer görülürseniz Turn' de yeni bir şeyler düşünmeniz gerekecek.


5.BÖLÜM

7.Bölüm

Tıklayın üye olun %1000 bonusunuz olsun ....Detaylı bilgi PARA YATIRMAK İÇİN

POKERSAX 'A PAYSAFE CARD İLE PARA YATIRMAK İÇİN



http://www.pokersax.com?acode=HOLDEMTURKIYE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder