WONODDS

24 Aralık 2010 Cuma

Poker Oyuncu Tipleri ve Bunların Paralarını Alma Rehberi


Düşük Limitlerde oynarken, rakiplerinizi çok iyi okumanıza gerek yoktur genelde onları bir daha görmessiniz bile. Fakat önemli olan nasıl tip oyuncu olduklarını bilmenizdir ve oynunuzu bu oyuncu tiplerine göre ayarlamanızdır.

Oyuncuların Tipleri Nasıl Anlaşılır?

İki basit soru vardır

1- Çok el mi oynuyor az el mi?
2- agresif mi oynuyor yoksa pasif mi?


Çok el oynayan oyunculara türkçe kayıp anlamına gelen loose , çok az oynayan kişilere türkçe sıkı anlamına gelen tight ismi verilir.

Bu oyuncunun flop öncesi stilini belirten en önemli unsurdur. Fakat flop sonrası da bu ifadeleri kullanabiliriz. Örneğin bazı oyuncular loose fittir yani loose olmaya devam ederler flop sonrası bazıları ise loose fold' tur; yani çok flop görüp fold çok fold ederler. Bu tip oyunculardan pot almak kolaydır haliyle.

Diğer soru ise bu oyuncunun ellerini nasıl oynadığıdır. Eğer agresif ise, Rakibinizin agresiflik derecesine göre bir sıra izlemeniz gerekir. Bu kolay bir çek- artır olabilir. (çek edersiniz rakip artırdığı zaman üzerine artırırsınız). Tabi bu sıra ancak rakibiniz artırırsa işe yarar.

Ya da Blöf yapmasını beklersiniz. Kötü bir eliniz varmış gibi rakibinizi blöfe yapmasını sağlaya bilirsiniz, yine bu sıra rakibinizin artırmasının şart olduğu bir sıradır. Çünkü pasif oyuncu bu oyuna düşmez, çünkü blöf yapmak agresif bir harekettir.

Pasif oyunculara karşı en standart hareket value bet olarak bilinen arırmadır. Ne zaman iyi bir eliniz varsa ve rakibinizin sizi göreceğinibiliyorsanız artırın. Onlar kağıtların açılmasını isterler ve bunun için para verirler. Sizde onlara yardım edin ve paralarını iyi ellerinizle alın.

Rakibiniz ne tip ise kurnazlık onun tersini uygulamaktır. Eğer loose bir oyuncu ise tight olun. Tight bir oyuncu ise loose olun. Eğer blöf yapmak istiyorsa bırakın yapsın pasif olun. Eğer rakibiniz pasif ise siz insiyatif fırsatını kaçırmayın.

En tipik hata ise şu düşünce yapısıdır: Eğer her verilen el ile oynuyor ise bende oynayabilirim. Bu düşünce yapısını ortadan kaldırın.

2.Bölüm


Tıklayın üye olun %1000 bonusunuz olsun ....Detaylı bilgi PARA YATIRMAK İÇİN

POKERSAX 'A PAYSAFE CARD İLE PARA YATIRMAK İÇİN



http://www.pokersax.com?acode=HOLDEMTURKIYE

%35 Rakeback

http://www.mintedpoker.com/?bonus=holdtr %40 rakeback

Cake Poker %33 Rakeback

2 yorum:

  1. loose kayıp değil geniş anlamına gelmektedir, yani sıkı anlamına gelen tight'ın zıttı. siz "lose" (tek o'lu) ile karıştırıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil