WONODDS

13 Temmuz 2011 Çarşamba

Harrigton' ın M Sistemi 4.Bölüm


Oranj Bölgede Nasıl Oynamalıyız?

Burda ilk olmak çok önemli olur özellikle M değeriniz 5 ile 10 arasında olduğunda. Ön pozisyonlarda tight olmaya dikkat edin., son pozisyonlarda el rangeinizi artırabilirsiniz. B bölümde kendinizi klasik push veya fold durumunda bulacaksınız ve asla call etmeyin.

Renkli konektör kağıtlar ve küçük perler artık oynanabilir durumda. Harrington burda ne kadar çip elinizde tutarsanız double up (ikiye katlamanız) ‘ın değeri bir o kadar fazla olacağını belirtiyor.

Nedeni ise; push veya fold durumuyla artık bir fold equity yaratmanız zor, . Pota ilk girip restlemek çok güçlü bir avantaj sayılıyor. Son pozisyonlarda ranginizi genişletmenizi öneriyor.

Push ranginiz aslında rakiplerinizin ne kadar tight görüp görmediğine bağlı. Tight oyunculara karşı bu range küçük perleri ve renkli konektörleri kullanablrisiniz, sonuçta bue llerin ciddi equilty avantajları oluyor. Elden perlerde loose oyunculara karşı iyi kağıtlardır. Hatta renkli Ax’ ler renkli konektörelerden çok daha iyidir. Hatta push yapacağınız ellere güçlü broadway (K,Q,J) kağıtlarıda ekleye bilirsiniz.
Düşük girişli MTT’ lerde çok tight rangli rakipler bulacaksınız. Onlara karşı daha fazla push yapabilrisiniz. Pot çip sayınızın 1/3’ ü ise , hiç bir rakibiniz size karşı avantajlı değildir.

Örnek

Blindlar 750/1500, ante yok (8 kişi)
Çip Sayıları
UTG 3370
MP1 13140
MP2 4870
MP3 13910
CO 4240
Biz 15367
SB 6000
BB 7015

Pre-flop: BU dayız elimizde Q kupa, J kupa var.
5 kişi fold, Restledik, 2 kişi daha fold etti.

6.5 M ile zor bir durumdasınız. Artık 3 bet push yapamazsınız. Rakiplerinizin kör bahislerini hedef seçiyoruz ve pushluyoruz.


3.BÖLÜM


5.Bölüm

En kolay poker odası ArtemisBet poker üye olun promosyonları kaçırmayın.

http://www.artemisbet.com/Default.aspx?promoCode=6VSQCAAAABUG63DE




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder