WONODDS

14 Kasım 2012 Çarşamba

Tight Aggressive Bir Oyuncunun Bakış Açısı 2.Bölüm



Sıkı-pasif (Tight-passive)

Kaya (Rock) ya da Nit olarak adlandırılan bu oyuncular fazlasıyla tedbirli davranır ve güvenlik ile kontrolü ellerinde tutmak isterler. Oyuna asla hükmedemezler çünkü pokerde kısa vadeli kontrol ve güvenlik diye kavramlara yer yoktur.
Tüm bu anlatılan oyuncu türleri, bilindik karakter tipleridir. Peki TAG ne zaman devreye girer?

Sıkı-Agresif (Tight-aggressive / kısaltma: TAG)



Sıkı-agresif oyun tarzı çelişkilerle doludur. Bir elde kendini geri çekmek gerekir ama ele girildiğindeyse kendinden emin ve agresif davranılmalıdır. Bu oyun tarzı ile spefisik bir insan mizacı arasında bir bağ göremiyorum.

 Elbette ki bazılarımız belli bir noktaya kadar sessiz kalıp sonrasında bir patlama yaşarız. Fakat buna sıkı-agresif diyemeyiz zira bastırılmış öfkenin gözü kördür. TAG yenildiğini fark eder etmez turn veya river’da kendini frenleyebilmelidir.

Bu kişilik özellikleri bazı meslek ve hobi dallarında karşılığını bulur. İyi polis memurları ve askerler sıkı-agresiftir. Kendilerini kontrol etme yetisine sahiplerdir ama gerektiğinde hiçbir açık vermeden saldırabilirler. Bir kung-fu dövüşçüsü ise en sevdiğim benzetmedir.

 Polis memurları ve askerler gibi, bir kung-fu ustası da uzun ve zorlu bir eğitimden sonra ustalaşır. Kendinizi olayların akışına bırakmak, diğer üç poker tarzının temelini oluşturur. Siz neyseniz osunuz. Öte yandan, sıkı-agresif oyun ise emek isteyen bir çalışmanın ürünüdür. 

İşin teorisine aşina olsanız bile kör bahisleri çalma dürtüsüne karşı koyabilmeli veya yeri geldiğinde elinizi bırakabilmelisiniz. Kung-fu ustası, kendi karakterini kuvvetlendirmek ve yüksek bir otokontrol kazanmak için yıllarını harcamak zorundadır. Aynı zamanda dövüş tekniklerinde de ustalaşmak zorundadır (bu özelliği, pokerdeki stratejiyle eşdeğerdir).

Ne tuhaftır ki, Kaya’nın kısa vadede elde etmek istediği güvenliği ve kontrolü TAG uzun vadede eksiksiz elde eder. İstatistiki açıdan hatasız bir oyun oynar ve bu yüzden de uzun vadeli ve sürekli bir kazanç sağlar. Bunu uygulamak kesinlikle kolay değildir ama bu zorlu okulu başarıyla geçerseniz elit oyuncuların arasına girersiniz. Oyunu ciddiye alan insanların karşısında balığın (fish) çiplerinin erimesinde hiçbir anormallik yoktur.
Balık (Fish), genel durumu teşkil ederken köpekbalığı (shark) ise istisnanın karşılığıdır.


3.Bölüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder