WONODDS

21 Mayıs 2010 Cuma

No limit Büyük Çip Stratejisine Giriş (Fullring) 2. bölüm



No Limit' te Kasa Yönetimi Nasıl Yapılır?

Online pokerin yaygınlaşmaından sonra yep yeni poker oyuncu tipleri ortaya çıktı. Bunlar genelde genç oyuncular, dünyanın her hangi bir yerinden gelip en düşük limitlerden en yüksek limitlere en kısa zamanda çıkıyorlar. Diğer eski poker oyuncularının yarı insan hayatında yaptıklarını bunlar 2-3 sene içinde yapıyorlar.

Poker Endüstrisindeki bu kariyer opsiyonu oyuncular içinde kendini geliştirmeyi de önplana çıkardı. Eğer online poker endüstrisinde iyi bir oyuncu olarak oynamanız yetmiyor aynı zamanda iyi bir müdür olmanız da gerekiyor. Yani kendinizin Finansman müdürü...


Her zaman masalara koyduğunuz parayı bir yatırım olarak düşünün, Sanki borsada ya da fondan hisse senedi alıyormuş gibi. Her zaman o paranın size daha fazla getireceğini ve bunu kaybetmeninde bir riski olduğunu bilmeniz gerekiyor. Aynısı poker içinde geçerli belli bir para kazanmanız için o parayı idare etmeyi biliyor olmalısınız.

Bu kasa yönetimini yaparken hangi limitlere paranızı yatıracağınızı, Çiplerinizin ne kadar fazla olacağını ve İyi bir denge kurmanız gerekir ; Daha çok kazanıp daha fazla para kazanmak için ve kaybettiğiniz zaman çok ta kaybetmemek için.

Çok para kazanmak isteseniz iyi bir seri yakalarken ve çok kötü bir seride çok kaybetmemek için size yeni bir kural sunucaz. 25 Buy in kuralı. Bu buy in size nasıl ne zaman limit artırmanız gerektiği hakkında bilgi sahibi yapıcak ve ne zaman limitinizi düşürmeniz gerektiğini gösterecek.

Büyük Çip Stratejisinde kasa yönetimi; Her zaman oyuna full stack yani tam çiple girin bu 100 bb' a eşittir.
* Eğer gelecek limitin 25 buy in yani girişini aştıysanız limit artırın.
* Eğer geçtiğiniz limit 25 buy-in' i ne düştüğünüzde limit düşürün.


Mesela Pokersax' ta hesap açtınız bizden 50 Euro yatırdınız.
http://www.pokersax.com/?acode=holdemturkiye

Eğer sizin kasanızdan daha yüksek bir limite oturursanız ; kendinizi kolay bir hedef yaparsınız, Yüksek limitteki oyuncular tam sizin gibi oyuncuları bekliyorlar. Sağlam olmayan bir kasa yönetimiyle; ne kadar iyi olduğunuz önemli değildir. Uzun dönemde kar yapmanız imkansızdır. Hatta dünyanın en iyi poker oyuncuları bile kasa yönetimi yapazlarsa yıkılırlar.

Bu sizin hevesinizi kırmasın. Küçük başlayacaksınız ve ilk büyük sonuçları görmeniz biraz vakit alacak. Ama unutmayın ilk tekel birası üretildiğinde, Efes' in sahibi daha doğmamıştı. .Ama şimdi sektörü onlar yönetiyor ve tekel birasını onlar satın aldılar.

Ne kadar oyun oynarsanız, o kadar tecrübe edineceksiniz. Ve sizin kasanız büyümeye başlayacak. Ve bir vakitten sonra limit atlayacak , sonra öbür limiti sonra ötekine.

Bu Keyifli bir Arcade oyun olarak düşünün. İlk olarak kolay rakiplerle başlarsınız, sonra daha zorları gelir, Artık son bölümlerde çok zorlu rakiplerle oynarsınız. Eğer ilk başlarda o müthiş rakiplerle oynadınız mı baymaz mı?

Çoğu zaman ilk denemelerinizde yenileceksiniz özellikle limit atladığınızda, Bazen şanslı olup kazandığınız olacak, % 98 olmayacak.

Bazende çok zorlu rakiplerle hep karşı karşıya geleceksiniz. Önemli olan yukarı çıkmadan düşük limitlerde iyi bir tecrübe edinmek. Çünkü yukarıdan aşağıya düştüğünüz zaman onları tekrar yenmek rahat olacak.

1.Bölüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder