WONODDS

15 Ağustos 2013 Perşembe

No Limit Poker - Flop Öncesi Oyun ? 4.Bölüm



PREMIUM ELLER


Burada Full ring oyunlarda genellikle AA ve KK’dan bahsedilmekte. Bu tip ellerle pre-flopta rest çekmeye her an hazır olmalısınız çünkü neredeyse her zaman öndesinizdir ve sizden daha kötü olan ellerden para kazanmak buradaki esas amacınızdır.


Short Handed oyunlarda ise AA ve KK’ya ek olarak AK ve QQ’yu da premium el kategorisine eklemelisiniz. Tabi ki de, daima rakiplerinizi incelemeli, kime karşı oynadığınızı ve rakibinizin elinde neler tutabileceğini düşünmelisiniz. Öte yandan, normal bir stack (chip miktarı) ile AK ve QQ gibi ellerle restlediğiniz nadir durumlar dışında çok ciddi bir hata yapamazsınız.


İYİ ELLER


Premium ellere ek olarak, iyi ellerin de oldukça kararlı bir rolü vardır: AQ, KQ, JJ, 99 gibi eller bu kategoriye girer. Equity’si pozitiftir yani uzun vadede size kazanç sağlar. Bu tip eller ile sıklıkla öndesinizdir ancak flop sonrasında ideal oyunu oynamaktan fazla bir şansınız olmadığı için size oldukça sıkıntılı durumlar yaşatabilir.


Bu tip eller ile flop sonrasında kazanca sağlamak sıklıkla domine edileceklerinden dolayı oldukça zordur. AJ gibi bir el ile A yüksek flop iyi bir manzara gibi görünebilir ancak kendinize sizden daha kötü ne gibi ellerin önünde olacağınızı sormanız gerekir. Diğer yandan, bu türde bir flopta bu eli fold etmeniz için de oldukça iyi bir sebebinizin olması gerekir.


FR oyunda, İlk pozisyonlarda (flop sonrası pozisyon olarak oldukça dezavantajlı olacağınız durumlarda) bu tür ellerin bir kısmını fold edebilirsiniz. Aynı şekilde, sizden önce yapılmış olan bir raise’e nasıl karşılık vereceğinizi de düşünmelisiniz: 3-Bet yaparak, sizi domine eden ellere karşı sıklıkla kendinizi izole etmiş olursunuz.


SH oyunda ise, 8 – 9 rakibe karşı değil de 5 rakibe karşı oynadığınız için elinizin gücü farklı şekilde kategorilendirilir. Ortalama olarak, çok daha sık olarak rakibinizin önündesinizdir, bundan dolayı bu tür ellerle raise yapmalısınız. Öte yandan, FR’de de olduğu gibi sizden önce yapılmış bir raise varsa; oldukça dikkatli olmalısınız.

SPEKÜLATİF ELLER

Spekülatif eller, iyi eller ile taban tabana zıtlık teşkil eder: Pre-flopta equity’si çok yüksek değildir ancak oynanılabilirliği mükemmeldir. Bu kategoriye dahil olan eller: Suited connector’lar ve düşük pocket pairlerdir.

Flopta elinizin gücünü daha iyi görebileceğiniz için nadiren zor durumlarla karşılaşırsınız: Eğer iyi bir el yakalarsanız, mümkün olduğunca fayda sağlamaya çalışırsınız; Eğer yakalayamazsanız, muhtemelen continuation bet yapacaksınız. Eğer sizden sonraki rakipleriniz size karşılık verirlerse (3-bet) genellikle bu tip elleri fold etmelisiniz.

3.Bölüm

5.Bölüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder