WONODDS

1 Nisan 2010 Perşembe

Doğru Oyunun 6 Altın Kural


Doğru Oyun nedir?

İlk pokere başladığımda arkadaşlarımızla oynarken her eli artırmadan görürdük. Amaç ilk üç kağıt olarak tabir edilen Flop' u ucuz yoldan görmekti. Kötü oyuncu ne kadar kötü olsada agresif bir oyun her zaman işe yarıyor. Agresif oyun okunmanızı engelliyor. Ama doğru oyun agresif oyunmu EVET. Ama nasıl bir agresif oyun? Sağlam bir agresif oyun olmalı..

Sağlam oyunu açıklayalım. Expecting Value konusunda pokerde kazanmanın ilk yolunun bunu bilmeden sağlam oyuna geçilmez.

Doğru Oyunun ilk kuralı

Sağlam Oyun; Sıkı veya Sağlam oyun Tight oyun olarak bilinir. Amacımız Sağlam oyun oynamak.
Sağlam oyun 9- 10 kişilik Fullring masalarda Oyunun max %22' sine , 6 kişilik masalarda oyunun max %30' una girmektir Fix Limitte. Ve bu elleri bir artırmadıysa artırarak oynamak için.

No limit ve Pot Limit oyunlarda Full Ring masalarda (9-10 kişilik) Tight olmak max %14, shorthand masalarda max %25 dir.

Full Ring' le Shorthand masaların farkını sonra anlatıcam. Sakın 6 kişilik masalarda daha fazla el oynayalım demeyin. Burda Blind stealing inanılmaz düzeylerde. Shorthand masalara tecrübesiz girerseniz kasanızı kaybetme tehlikesi yaşarsınız.

İkici Kural Agresif oyun.

AA 'ı çok kaybeden insanların lafıdır. "Abi adam artırsamda görüyor artırmasamda",Ya da "insanları kaçırmak istemiyorum". İyi ellere saygısızlık etmeyin onları sert oynayın. Artırın pota değer katın. Büyük eller büyük potlar içindir. Bunun için pre-flop 'u sert oynamamız gerekir. İyi eller iyi para getirir. Siz artırın paralar zaten gelmeye başlayacaktır. Bu knouyada detaylı giricez. Artırmak sizin alışkanlığınız olmalı. Raise button' u güçtür.

Üçüncü Kural Pozisyon,

Şöyle bir klişe vardır. "Sekste ve poker' de pozisyon çok önemlidir"... Hayır !!!!! Poker' de çok çok daha önemlidir. Pozisyonda olmak son konuşan olmak sizi oyuna kontrol etme yetkisi verir. Drawlar, Ace Highlar, Semi Blöfler, Blöfler önem kazanır. Tempo' yu ayarlamanızı sağlar. Fix limit' te çok önemli olduğunu biliyoruz ama asıl pozisyon No limitte çok daha iyidir. Agresif bir oyuncuya karşı tempo ayarlarsınız, calling station' a karşı potu ayarlarsınız. Tight agresif adamlara karşı kontrol sağlarsınız. Bununla ilgilide ayrı bir konuda değinicem. Q-J son poziyonda değerli bir elken ön pozisyonda paçavra bir eldir.

Dördüncü Kural Rakibe göre oyun;

Her eli oynayan ve bunu pasif oynayan adamlara karşı nasıl bir strateji izlenmeli, Az el oynayan bunu sert oynayanlara karşı nasıl oynanmalı, Her eli agresif oynayana karşı nasıl oynanamalı herkese karşı ayrı bir strateji oynanmalı. Bu çok karmaşık , çok değişik yazılar okudum hala oynarken hatalarım oluyor. El seçimi çok önemi. Bunu püf noktalarını ilerki yazılarımda anlatıcam.

Beşinci Kural Kasa Yönetimi,

Bu belkide bir çok iyi oyuncunun kaybeden oyuncu olmasını sağlayan faktördür. Kasa Yönetimi; sizin karakteriniz olmalı. Eğer kasanız yoksa limit yükselttiğinizde bir downswing' e yakalandığınızda nasıl karşı koyacaksınız. Her limitin kendi bir kasa kuralı, her oyunun kendine göre kasa yönetimi vardır. Swingler bitmez bazen Tilt olma durumunuz olacaktır Kasayı uçurma tehlikesi yaşayacaksınız. Ama Kasa Yönetimi ile bu sorunu aşarsınız. Bunlarında Detaylarını anlatıcam.

Altıncı kural Psikoloji,

Geçen gün düşünüyorum bu kadar para kazandım bu oyundan ama daha stresli bir meslek varmı diye. 2-3 gün kötü gittiğinde moralmen çökmemek için yollar geliştiriyorum , psikoloji sayfaları okuyorum. Çünkü kötü psikoloji oynumu etkilemeye başlıyor. Sonra topluyorum. Bu işin en zor yanı psikolojinizi kontrol etmenizdir. Eğer çabuk sinirlenen bir yapınız varsa bu yazımdan sonra pokeri bırakın. Sinirlerinizi kontrol edemezseniz, oyununuzuda kontorl edemezsiniz. Bunun için bir kaç yazı buldum onları Türkçe' ye çevirip sizle paylaşıcam ileride.

Poker kolay hayat yaşamak için zor bir meslektir unutmayın.

5 yorum:

  1. turnuva ile ilgili yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
    bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Yakında Turnuvalara giriş bölümü yayınlayacağım bunlar tamamen poker strateji kitaplarından derlenen bilgiler olacak. Ayrıca Büyük Turnuva oyuncuları ile bir kaç röportaj olanağı bakıyorum.

    YanıtlaSil
  3. yalanınızı sikiyim yavşaklar milleti kumar batağına sürüklüyosunuz her buldugum sitenin hesap numaralarını bankalara şikayet edicem kumar sitelerine yatırımı nasıl alabiliyorsunuz kumar yasak değilmi die ihbar etcem

    YanıtlaSil
  4. beyler bu şerefsizlere inanmayın poker siteleri tamamen bir para tuzağıdır asla kazanan olmaz tek kazanan sitedir ve hangi eli kim alacağını site belirler tamamen yazılım üzerine oynanan bi kumardır bu bırakın bu kumarı kumara vereceğinize gidin adam gibi borcunuzu ödeyin tatilinizi yapın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burkay milleti zorlamı oynatıyolar, adam bilgilendiriyor. pokerle ilgili stratejik bilgiler veriyor, seni çok sikmişler belli hayatını sikmiş kumar heralde bunu yazdına göre. beynini kullanamayan birisin buralar sana göre değil. şimdi siktir git :d

      Sil