WONODDS

29 Haziran 2010 Salı

No Limit, Fix Limit ve Sng ortak - Çıkış İhtimalleri ve Oranları Hesaplama (5.Bölüm)


İskontolu Çıkış Kağıtları, Modifiye Edilmiş Çıkışlar

Önceki örneğimizi biraz farklı bir biçimde inceleyelim;
Elimizde
3 sinek 2 sinek var

Flopta Board: 4 maça 5 kupa K karo


Burda 8 çıkış kağıdımızın yani outlarımızın olduğunu görüyoruz. 4 As ve 4 Altı bize kent getirecek.

Peki ya rakibimizde T J Kupa varsa.

As ve Altı Kupa bize kenti veriyor ama aynı zamanda rakbinize renk verir., Yani size normal yardımı dokunacak iki kağıt aslında size hiç bir yardımı olmuyor. Böylelikle sadece 6 çıkış kağıdımız kalıyor. Bu yüzden bu 6 kağıda modifeye edilmiş çıkış kağıtları deniyor.

Böyle durumlar genelde birden fazla kişinin pota dahil olduğu zamanlarda başınıza gelecek. Böylelikle bir kişide kesin renk olasılığı olacak ve modifiye edilmiş çıkş hesabını orda yapmanız gerekecek. Tabi ki her zaman böyle bir durumda olmaya bilir am siz bunu ihtimal dahilinde tutmalısınız. Rakibinizi iyi okumaya başlamanız size modifiye edilmiş kağıtları kullanıp kullanmamanızı öğretecek.

Diyelimki rakibinizde bu sefer;

8 sinek 7 maça var.

Şimdi artık ona karşı sadece 4 çıkış kaıdınız kalıyor. Rakibiniz burda daha yüksek kent yapma ihtimalinde. Bu da size sadece 4 out bırakıyor ki en iyi eli yapın. 4 As size kenti verecek.

İşte rakibinizin sizden daha iyi bir draw yakalaması hep olasılıklar içindedir. Siz elinizi vursanız bile hala o eli kaybedersiniz.
Kendinize çok önemli bir soru sormanız gerekecektir. Hangi çıkış kağıtları bana en iyi eli verir?
Eğer OESD yani Açık Kent Olasılığınız varsa, ve renk olasılığı board da olasılık dahilindeyse 8 yerine 6 çıkış kağıdınız var demektir.

Düşük limitlerde oynayan çoğu oyuncu renk ihtilimali olan ellerle flop görmeyi çok severler. Çoğu zaman kendinizi renk olasılığı olan ellerde rakiplerinizin renk kovaladığını göreceksiniz. Eğer bir kaç rakip varsa elinizi atın.
Çıkış kağıtlarınızı saymaya başlamadan önce , kendinize hangi ellerin size yenebileceğini sorun. Eğer daha fazla oyuncu girerse, daha değişik ellerde ortaya çıkıcaktır aklınızdan çıkartmayın.



http://www.pokersax.com/?acode=holdemturkiye
1.Bölüm
2. Bölüm
3.Bölüm

4.Bölüm
6.Bölüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder