WONODDS

7 Haziran 2010 Pazartesi

Sit and Go 'larda Ön ve Orta Evrede Flop Sonrası Nasıl Oynamalıyız? 5.Bölüm


Örnek 3
Flop öncesi Artırdık ve 2 rakip var.

2.2 dolar Sng blindlar 10/20
Flop öncesi

UTG1 'deyiz elimizde AK s maça var. 80 artırıyoruz. 2100 çipimiz var. Herkes fold. Sb 80 i gördü 1890 çipi var ve BB 80 e tamamladı 2300 çipi var.

Flop , 3 Aktif oyuncu ve pot değeri 240 çip.
Board: Q kupa 9 karo 3 karo
SB ve BB çek ediyor bizde çek ediyoruz.

Turn: 3 aktif oyuncu ve pot değeri 240 çip.
K Kupa.
SB ve BB çek. Biz 160 artırıyoruz. SB ve BB Görüyor.

River 3 aktif oyuncu ve pot değeri 720
2 Karo
SB ve BB çek. Bizde Çek.

Siz yine As Papazla artırdınız. İki rakip gördü. Flop' ta herkes çek etti, Sizde vuramadınız ve çek ettiniz.

Turnde Yüksek Peri Yakaladınız. Fakat bir sürü draw var boardda. Her hangi bir kupa ve karo rakilerinize riverda flush imkanı verecek. İkiside çek ettikten sonra siz burda vuruyorsunuz yine 2/3 olarak. Bu elinizi drawlara karşı korumak için yaptığınız bir hareket.

İki oyuncuda görüyorlar. Riverde 3. karo bir çok renk drawunu tamamlıyor. Artık burda artırmak hiç bir onuç vermeyecektir. Çok az el var sizin elinize değer katacak. Ve flush karşısında veya döper karşısında hiç bir gücünüz yok. Burda bedava showdown için çek etmek en mantıklısı, ve çoğu zamanda kazanırsınız. Artırmak hatalı bir oyun olur çünkü zaten siz öndeyseniz çoğu zaman kimse görmez.


Flop Öncesi Artırmadık Sadece Gördük
Örnek 4

2.2 dolar Sng blindlar 10/20
Flop öncesi

BB 'deyiz elimizde A5 maça var. CO ve BU 20 çiple gördüler, Sb 10' u tamamladı. Bizde çek ediyoruz.

Flop 4 oyuncu. Pot miktarı 80 çip
K maça 9 maça 3 kupa
Sb çek, siz çek, CO 80 artırıyor. BU, SB düşüyor sizde elinizi bırakıyorsunuz

Sizin Renk yapma olasılığınız var hemde bayağa güçlü bir olasılık. Buna Fluh Draw denir. Turn ve River size bir maça daha getirse nut flush denilen As yüksek kenti yakalayacaksınız.. Burda artırmak manasız, karşınızda 3 oyuncu var ve ellerini bırakmakları zor. Onun için çek ediyoruz.

Co pot kadar bet yapıyor. El sizin için bitmiştir burda. Eliniz çok ümit verici durabilir ama bu kadar yüksek bir artırmayı göremezsiniz. Eğer sadece 20 çip artırsaydı görebilirdiniz.

Örnek 5
2.2 dolar Sng blindlar 10/20
Flop öncesi


BB 'deyiz elimizde A5 maça var. CO ve BU 20 çiple gördüler, Sb 10' u tamamladı. Bizde çek ediyoruz.

Flop 4 oyuncu. Pot miktarı 80 çip
K maça 9 maça 3 maça
Sb çek, Siz burda 50 çip artırıyorsunuz.

Bu örnekte , aynı durum fakat flush'u yani rengi flopta vurmuş oluyorsunuz. Burda hemen potu 2/3 artırmalısınız.
Burda bir çok yeni başlayan oyuncu slow-play denilen yavaş oyunu tercih ediyor. Ben çek edeyim diğer oyuncunun vurması bekliyeyim. Bu ölümcül bir hatadır. Unutmayın düşük limitlerde oyuncular artırmaktan çok görmeyi severler.

Eğer güçlü br eliniz varsa onu güçlü bir şekilde oynayın. Rakiplerinize tuzak kurmaya çalışmayın. Bu tuzak rakiplerinizden çok kendinize kurduğunuz bir tuzağa dönüşebilir. Siz Artırmassaınız potta istediğiniz miktar çipi bulmazsınız. Ve ek olarak hala turn ve riverda elinizin yıkılma tehlikesi var. Veya herhangi maça gelirse turn ve riverda kimse elede girmeyebilir.


Örnek 6
2.2 dolar Sng blindlar 10/20
Flop öncesi


MP3 ' teyiz Elimizde 9 9 sinek kupa var. Öncekiler fold etti. Siz call ediyorsunuz 20, CO ve Bu call, Sb tamamlıyor, BB çek ediyor.

Flop 4 oyuncu. Pot miktarı 100 çip
4 sinek, 8 sinek, 3 kupa

Sb çek, BB 70 artırıyor, siz atıyorsunuz elinizi.

Size verdiğim başlangıç listesine göre , 99 la call ederek giriyorsunuz. Flopta over pair denilen yüksek per yakaladınız. Bunu fazla büyük el olarak görmeyin. BB' den gelen büyük el size elinizi bırakmanızın işaretlerinden biridir.

Oyunda 4 oyuncu var. Ve en düşük overpair sizde olabilir. Bir sürü güçlü drawda söz konusu board hiç tekin değil. Burda Artırmak kesinlikle elinizi gücünde fazlasıyla oynamaktır. Sadece görseniz, milyar tane kart turnde sizi zora sokacaktır.

Hala önde bile olsanız, çok daha büyüğünü başkası yakalayacaktır. Bu elin nerelere varcağını kestiremezsiniz. Eğer neden fold ettiğimizi anlarsanız poker kariyerinze sağlam bir başlangıç yapmış olursunuz.
http://www.pokersax.com/?acode=holdemturkiye
1.BÖLÜM
2.Bölüm
3.BÖLÜM
4.bölüm
6.Bölüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder